logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
logo

Atenție: obiectivul acestei surse informative este de a furniza noutăți științifice cu privire la stadiul actual al unor cercetări în domeniul pneumologiei; datele publicate în aceste articole sunt menționate conform rezumatelor publicate.

Companiile farmaceutice care au sponsorizat acest proiect nu au intervenit în alegerea conținutului sau în sugerarea comentariilor autorilor.

Pneumoauditorium “reloaded”

Dupa succesul înregistrat în 2015-2016 cu “biblioteca virtuală” a pneumologului intitulată Pneumoauditorium am hotărât din multitudinea de inițiative ale SRP-ului pe anul 2017 să continuăm această experiență comună a anilor precedenți.Sigur că vă întrebați ce ne-a motivat să redemarăm acest proiect.În primul rând bilanțul unui an de comunicare prin mesajele științifice transmise în cadrul acestor emisiuni lunare s-a dovedit a fi unul pozitiv :: aproape 1400 de colegi au accesat regulat aceste transmisiuni:Acestora li s-au adăugat alți pneumologi din 8 țări ( probabil pneumologi din diasporă).Un alt element care ne-a încurajat să reluăm acest tip de comunicare a fost modul în care a fost apreciat de companiile farmaceutice care au fost sponsorii principali ai evenimentului. Lor le mulțumim și pe această cale pentru facilitarea continuării aplicării acestui „filtru științific” al noutăților și al comunicării lor rezumative către toți pneumologii români din țară și de pe mapamond. Nu în ultimul rând condițiile de acces după „bombardamentul” informațional pe care-l suportăm prin diferite mijloace precum internetul, mailul , revistele de specialitate , cărțile noi apărute. Procentul noutăților științifice a crescut constant,exponențial în ultimii 2 ani. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care accesul la reviste cunoscute a diminuat din motive pecuniare dar și consecutiv îngrădirilor de sponsorizare directă către medic impuse de regulamentele care ritmează în prezent activitățile companiilor farmaceutice .

Obiectivele pneumoautoriumului din acest an sunt aceleași:

Echipa nouă angrenată în această activitate speră ca și pe această cale să facă pentru colegii noștri o economie de timp în accesarea noutăților științifice în domeniu, să faciliteze contactul cu revistele de la care nu reușesc să obțină informațiile dorite și să realizeze o punte informațională utilă pentru orice practician cu interes în domeniu

Prof. Dr. Florin Mihaltan

IULIE 2017

picture

Prof. Dr. Florin MIHALTAN

Frecvența exacerbărilor la pacienți cu BPOC

In this longitudinal, prospective analysis of exacerbations in the Subpopulations and Intermediate Click pentru detalii...


picture

Prof. Dr. Florin MIHALTAN

Întreruperea ventilației non invazive în cazurile de exacerbări severe ale bolii pulmonare obstructive cronice

We assessed whether prolongation of nocturnal noninvasive ventilation (NIV) after recovery from Click pentru detalii...


picture

Dr. Valentin COSEI

Anticorpii de tip IgG anti-pseudomonas aeruginosa si infectia cronica a cailor aeriene in bronsectazii

Identification of chronic Pseudomonas aeruginosa (PA) infection is important in the Click pentru detalii...


picture

Dr. Corina BORCEA

Predictori de mortalitate in aspergiloza pulmonara cronica

The impact of objective and subjective variables including... Click pentru detalii...


Biblioteca audio realizata cu sprijinul: logo logo logo