SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA
header

Dragi colegi,

În numele Comitetului Științific și al Comitetului Organizatoric am deosebita plăcere și onoare să vă invit la cea de-a 2-a Conferinţă de Somnologie Pediatrică, care va avea loc în perioada 12 iunie – 15 iunie 2014 la Hotel New Montana, Sinaia.

Tematica aduce în prim plan somnul, care nu reprezintă doar o „pauză” în activitatea noastră zilnică. Somnul este o stare activă foarte importantă pentru refacerea fizică şi psihică în fiecare zi.

La vârsta pediatrică patogenia afecţiunilor somnului se suprapune pe un sistem fiziologic în dezvoltare, iar recunoaşterea importanţei somnului asupra stării de sănătate a copiilor şi adolescenţilor are origine relativ recentă.

Tulburările de somn presupun cel mai adesea o abordare multidisciplinară cu implicarea atât a medicilor de familie cât şi a medicilor de diferite specialităţi: pediatrie, neurologie, ORL, pneumologie, psihiatrie, psihologie, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie etc.

În cadrul celei de-a 2-a Conferinţe de Somnologie Pediatrică cu participare internaţională, personalități marcante pediatrice împreună cu specialiști de renume în patologia de somn la adulți vor dezbate cele mai frecvente aspecte întâlnite în practica zilnică, rolul depistării precoce a problemelor de somn, investigatiile specifice care pot fi efectuate: pulsoximetria nocturnă continuă, actigrafia, poligrafia cardiorespiratorie sau polisomnografia, modalități de tratament și comorbidități- complicaţiile cardiovasculare, metabolice, neurologice, psihomotorii, respiratorii etc.

Formatul evenimentului cuprinde atât lucrări prezentate în plen cât și 4 workshop-uri interactive, cu participare mai restrânsă (30 participanți/ws) având următoarele tematici conexe:

  1. ORL pediatric
  2. Ventilație non-invazivă
  3. Explorările funcționale respiratorii la copii și adolescenți în practica zilnică
  4. Explorările funcționale respiratorii la copii și adolescenți în practica zilnică
  5. Neuropsihiatrie

În prima zi a evenimentului veți putea beneficia de posibilitatea de a participa la un curs despre modul în care scriem un articol medical pentru ca el să fie acceptat spre publicare

Ne bucurăm să onorați această invitație şi să fim împreună la acest eveniment.

Vă așteptăm cu drag,
Dr. Mihaela Oros
Președinte Fondator “Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți”

Dowload mai multe detalii