SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA
   

Sănătatea publică a primit astăzi o lovitură neașteptată în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților

Apelul Coaliției România Respiră către Președintele Partidului Social Democrat, domnul Liviu Dragnea


Stimate domnule Președinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea,

Coaliția România Respiră, alcătuită din peste 250 de organizații non-guvernamentale, reunită încă din primăvara acestui an în sprijinul modificării legii nr.349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, revine astăzi în atenția Dvs. cu un semnal urgent și o reînnoită solicitare de sprijin și implicare urgentă.

Astăzi, ne-am reunit în sala Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, care avea pe ordinea de zi re-discutarea pentru un nou raport a unuia din amendamentele propunerii legislative pentru care a dat deja aviz pozitiv.

Spre stupoarea atât a noastră, cât și a reprezentanților mass-media prezenți în număr mare în sală, am așteptat aproape 4 ore începerea ședinței, fără vreo comunicare oficială din partea conducerii Comisiei. Adăugând la gravitatea situației, în sala de ședințe a Comisiei pentru Sănătate și Familie au fost prezenți, din nou, reprezentanții industriei tutunului, într-o flagrantă încălcare a prevederilor tratatelor internaționale care menționează specific că acest lucru nu trebuie să fie permis. Aceasta în ciuda nenumăratelor informări și apeluri precedente ale noastre și, înțelegem, cu acordul direct al Președintelui Comisiei pentru Sănătate și Familie. Înțelegem, de asemenea, că președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a avut multiple întâlniri cu reprezentanții industriei tutunului- reamintim că aceste întâlniri sunt reglementate extrem de strict la nivelul Comisiei Europene, cu publicarea agendei aferente și a aspectelor discutate, într-o deplină transparență.

Considerăm că acest nou abuz procedural la care este supusă o propunere legislativă cu largă susținere din partea societății civile necesită urgenta Dvs implicare în rezolvarea situației. Credem că sunt în joc principii fundamentale de funcționare ale statului democratic, alături de principii constituționale fundamentale de asigurare a dreptului la sănătate. Considerăm, însă, că, înaintea recurgerii la mijloacele legale de investigare a unor astfel de situații, este mult mai important să identificăm împreună atât cauzele, cât și potențialele soluții.

Ne-au bucurat semnalele transmise recent de Dvs în privința atât a susținerii acestei inițiative legislative, cât și a modelului de succes de democrație participativă pe care ea îl aduce.

Re-înnoim, așadar, apelul nostru, într-un real moment critic, pe care avem certitudinea că ne veți sprijini să îl depășim. Ne dorim să putem afla de la Dvs soluțiile acestei situații, ne dorim în egală măsură ca astfel de abuzuri să nu mai aibă loc în nici o inițiativă legislativă și ne dorim să fim, realmente, încurajați, noi, ca și societate civilă, să putem să derulăm în continuare proiecte în parteneriat direct cu Dvs. Credem că avem cu toții de câștigat în acest mod și credem că putem, împreună, să aducem acele reparații ale sistemului pe care societatea civilă le-a cerut extrem de ferm în ultima vreme.

Vă mulțumim anticipat pentru sprijin,
Cu deosebită considerație,
Coaliția România Respiră.

   
   

Despre discuțiile din ultimele zile asupra actualului proiect de modificare a legii 349/2002 în sensul interzicerii complete a fumatului în spațiile publice.   
   
logo
   
   
logo

Alegeri pentru functiile de conducere ale

Sectiunii de BRONHOLOGIE

Perioada de votare, 20 octombrie – 18 noiembrie 2015 s-a inceiat

Vizualizati rezultatele.


Detalii..
   
   
logo

Poziția Coaliției “România Respiră” legată de nevoia urgentării adoptării modificării legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun

O decizie istorică a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților este întreruptă de o altă imixtiune inacceptabilă a intereselor comerciale


Detalii...
   
   
logo

APELUL SOCIETATILOR ROMANE DE CARDIOLOGIE SI PNEUMOLOGIE

Dragi colegi,

Este timpul unor atitudini ferme! Alaturati-va apelului Societatii Romane de Cardiologie si Societatii Romane de Pneumologie adresat Presedintelui Romaniei, Guvernului si Parlamentului Romaniei

Va multumim!

Dr. Gabriel Tatu-Chitoiu
Presedinte
Societatea Romana de Cardiologie

Prof. Dr. Florin Mihaltan
Presedinte
Societatea Romana de Pneumologie


Detalii petitie...
   
   

WORKSHOP DE MEDICINA SOMNULUI

13 - 14 noiembrie 2015
Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti

Stimata doamna doctor, stimate domnule doctor

Linde Gaz Romania in parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Secțiunea de Somnologie și Ventilație Non-Invazivă, au deosebita placere de a va invita in perioada 13.11.2015 – 14.11.2015 la Workshopul de Medicina a Somnului, intitulat Notiuni de baza in diagnosticarea Sindromului de Apnee in Somn, ce se va desfasura la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti

Acest curs isi propune sa abordeze atat aspecte teoretice legate de apneea in somn: epidemiologie, comorbiditati, diagnostic pozitiv si tratament, cat si aspecte practice ale diagnosticarii cu ajutorul somnografului

Formatul evenimentului cuprinde lucrări prezentate în plen, workshop-uri interactive si actiuni practice de interpretare rezultate.

Workshop-ul de Somnologie va fi sustinut de medici specialisti in patologia somnului din Romania si se adreseaza medicilor care doresc sa se initieze in patologia somnului. Tematica propune abordarea foarte practica cu o sesiune de tip hands-on pentru aparatele de diagnostic si tratament ale Sindromului de Apnee in Somn

  • Echipamente de screening in Sindromul de Apnee in Somn
  • Diagnosticarea cu poligraful si polisomnograful
  • Terapia cu presiune pozitiva – CPAP, BiPAP, AVAPS, ASV, etc. setari, indicatii
  • Prezentari de caz. Aplicatii practice

Ne bucurăm să onorați această invitație şi să fim împreună la acest eveniment

Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită un e-mail pe adresa cristian.urse@ro.linde-gas.com cu subictul "Înscriere Workshop de Medicină a Somnului" avand următoarele informații:

  • Nume Prenume
  • Grad profesional
  • Specialitate
  • Institutie
  • Telefon
   
   
logo

Alegeri pentru functiile de conducere ale

Sectiunii de BRONHOLOGIE

Perioada de depunere a candidaturilor s-a incheiat.

Vizualizati lista candidatilor

Perioada de votare este 20 octombrie – 18 noiembrie 2015


Detalii..
   
   
logo

Detalii..
   
   
Detalii...
   
   
logo

CONFERINŢA REZIDENŢILOR PNEUMOLOGI 2015

ediția a V-a

4-5 decembrie 2015

Detalii...
   
   
logo

Invittie participare

Plățile informale în sistemul sanitar. Obstacole și soluțiiediția a V-a

06 octombrie 2015, 14.00 – 18.30

Detalii...
   
   
logo

Detalii..
   
logo

Detalii..
   
logo

Detalii..
   
   

INVITAŢIE DE PARTICIPARE
la procedura de atribuire a contractului de servicii organizare eveniment
prin procedura « cerere de oferte »

Societatea Română de Pneumologie invită ofertanţii al căror obiect de activitate corespunde cerinţelor documentaţiei de atribuire anexată, să depună oferta în scopul atribuirii contractului ce are ca obiect organizarea celui de-al XXIV-lea Congres al Societaţii Române de Pneumologie ce va avea loc în perioada 5-8 octombrie 2016, într-o locaţie ce va fi stabilită ulterior împreună cu firma selectată.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 22 iulie 2015, ora 1200.

Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 22 iulie 2015, ora 1400, sediul Societatii Romane de Pneumologie din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în prezenţa membrilor comisiei şi ai reprezentanţilor imputerniciţi ai societăţilor ofertante.

Pentru eventualele clarificări necesare în vederea elaborării şi prezentării ofertei vă rugăm să vă adresaţi Secretariatului societăţii din şos. Viilor Nr. 90, sector 5, Bucureşti, la tel/fax: 0213374460 sau e-mail: office@srp.ro, persoană de contact: Gisela Farcaş.

   
   
logo
   
   
logo

Proiect: Autobuzul desteptator

logo

NU PORNI CU SOMNUL LA DRUM

   
   
logo

Workshop bronhoscopie

FACULTY DEVELOPMENT COURSE AND INTRODUCTION TO FLEXIBLE BRONCHOSCOPY

Sinteza workshop-ului de bronhoscopie

   
   
 logo

A VI-a Conferinţă Naţională de Somnologie

Sinteza Conferintei Nationale de Somnologie

   
logo

Deputații îngroapă sănătatea românilor

Deputații îngroapă sănătatea românilor: Comisia de Sănătate și Familie refuză să dezbată proiectul de lege care interzice fumatul în spațiile publice închise


   
updated logo

Alegeri sectiune SOMNOLOGIE si VENTILATIE NON-INVAZIVA

Perioada de depunere a candidaturilor (29 aprilie - 8 mai 2015) s-a incheiat.
Vizualizati lista candidatilor

Perioada de votare (9 mai - 8 iunie 2015) s-a incheiat.
Vizualizati rezultatele votului


   
updated logo

WORKSHOP

Managementul insuficientei respiratorii

 De la teorie la practica in Ventilatia Non Invaziva

25-27 iunie 2015
Cluj – Napoca, PAMI Hotel


Detalii...
   
   
logo

Simpozion de Reabilitare Pulmonara

11 iunie 2015, Spitalul Sfantul Constantin (Amfiteatru), Brasov


Detalii..
   
logo

INOVATIVE AND INTERACTIVE COURSE
IN
LUNG AND THORACIC ULTRASONOGRAPHY

First course & hands on:
Oradea, 10-11 July 2015
Programme

Followed by:
Cluj Napoca
Timisoara

Additional information / registration write at: lavinia.davidescu@yahoo.com

Details...

   
logo

Ziua mondiala fara fumat celebrata la Targu Mures in cadrul celei de a VI-a Conferinte Nationale de Tabacologie

Rolul femeii in limitarea fumatului - asumare, cauzalitate si impact


Detalii..
   
updated logo

Alegeri sectiune TABACOLOGIE

Perioada de votare (28 aprilie – 27 mai 2015) s-a incheiat.
Vizualizati rezultatele votului

Perioada de depunere a candidaturilor (17– 27 aprilie 2015) s-a incheiat.
Vizualizati lista candidatilor


   
 logo

A VI-A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ DE TABACOLOGIE

„Rolul femeii in limitarea fumatului– asumare, cauzalitate și impact”

Târgu Mureș, 28-30 Mai 2015


   
   
logo Simpozion
ABORDAREA MULTIDISCIPLINARĂ A TUBERCULOZEI

4 - 5 septembrie
Constanta

Societatea Română de Pneumologie - Secțiunea Tuberculoză, în parteneriat cu Fundația Baylor «Marea Neagră» Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța organizează în perioada 4-5 septembrie, la Constanța, simpozionul „ABORDAREA MULTIDISCIPLINARĂ A TUBERCULOZEI”

Detalii...
   
   
logo linde

Raport al activitatilor SSVNI

2013 - 2015

   
logo

Simpozionul Naţional “Zilele Golli”
cu tema
“ Boli bronhopulmonare cu terapie asociata”

Craiova, UMF Craiova, 15-16 Mai 2015

Sunteţi invitat (ă) să participaţi la lucrările Simpozionului Omagial “ Zilele Golli” cu tema “Patologie bronhopulmonară cu terapie asociată”, organizat de UMF Craiova, Societatea Română de Pneumologie şi Spitalul Clinic “Victor Babeş “ Craiova in perioada 15-16 Mai 2015.


   
 logo

Alegeri sectiune SOMNOLOGIE si VENTILATIE NON-INVAZIVA

Perioada de depunere a candidaturilor (29 aprilie - 8 mai 2015) s-a incheiat.
Vizualizati lista candidatilor

Perioada de votare este intre 9 mai - 8 iunie 2015


   
logo

Ex-fumătorii sunt de neoprit” salută realizările ex-fumătorilor din întreaga Europă. Inițiată de către Comisia Europeană, această campanie oferă ajutor gratuit în vederea renunțării la fumat prin iCoach, un instrument online gratuit de renunțare la fumat bazat pe cercetări științifice ample și pe experiența clinică a psihologilor și a experților în domeniul comunicării.


   
 logo

Alegeri sectiune TABACOLOGIE

Perioada de depunere a candidaturilor (17– 27 aprilie 2015) s-a incheiat.
Vizualizati lista candidatilor

Perioada de votare este intre 28 aprilie – 27 mai 2015


   
logo

   
 logo

Alegeri sectiune SOMNOLOGIE si VENTILATIE NON-IVAZIVA

Perioada de depunere a candidaturilor este intre 29 aprilie - 8 mai 2015

Perioada de votare este intre 9 mai - 8 iunie 2015


   
logo

Workshop bronhoscopie

FACULTY DEVELOPMENT COURSE AND INTRODUCTION TO FLEXIBLE BRONCHOSCOPY

28-30 mai 2015, CLuj-Napoca

Înscrierile pentru acest eveniment s-au încheiat! Toate locurile alocate au fost ocupate.

   
 logo

Alegeri sectiune TABACOLOGIE

Perioada de depunere a candidaturilor este intre 17– 27 aprilie 2015

Perioada de votare este intre 28 aprilie – 27 mai 2015


   
updated logo

Conferinta cu participare Internationala

“De la Empatie la Malpraxis” Editia a II-a

26-28 Martie 2015,
updated Amfiteatrul S003- Universitatea de Stat din Pitesti updated


   
 logo

REABILITAREA PULMONARA: PROVOCARI SI SOLUTII

Iasi, Spitalul Clinic de Recuperare

24 – 28 martie 2015


   
updated logo

Update:

A patra ediție a concursului de intrare în competența somnologie. Detalii...

   
 logo

Secțiunea Cancer pulmonar a SRP

ALEGERI PENTRU FUNCTIILE DE CONDUCERE

Perioada de depunere a candidaturilor: 16 februarie- 2 martie 2015
Perioada de votare: 3 martie – 1 aprilie 2015

updated Lista candidatilor


Detalii...
   
logo linde

Workshop de Ventilaţie Neinvazivă – Ediţia a II-a

27-28 Martie
Timisoara, Hotel NH

   
  logo

Anunta:

A patra ediție a concursului de intrare în competența somnologie. Detalii...

Conferinte somnologie internationale. Detalii...

   
 logo

A III-a Conferință Româno-Maghiară de Pneumologie

13-15 martie 2015
Sovata, Hotel Danubius

Unul dintre obiectivele acestei conferințe este de a depăși barierele dintre domenii de cercetare individuale și de...

Detalii..
   
logo

A XVIII-a ediţie a Congresului pentru Studenţi şi Tineri Medici

19-22 martie 2015, Bucuresti

 

Detalii, inscriere...
   
logo  

Inscrieri pe www.zilelemedicale.ro

Program simpozion...
   
updated logo Acord de colaborare intre

European Respiratory Society (ERS)
si
Societatea Română de Pneumologie (SRP)
   
updated logo

A VI-a Conferinţă Naţională de Somnologie

   

Nu mai sunt locuri disponibile

logo Atelier de lucru:
”Tulburarile de somn diagnostic si terapie in context multidisciplinar”

12-14 februarie 2015, Bucureşti
Clinica NewMedics, Șos. Giurgiului nr. 261B, Sector 4

În perioada 12-14 februarie 2015 Societatea Română de Pneumologie organizează Atelierul de lucru cu tema "Tulburările de somn- diagnostic și terapie în context multidisciplinar” ce se va desfășura la Clinica NewMedics, cu sediul în Șos. Giurgiului nr. 261B, Sector 4, București.

Numărul de locuri este limitat la 25.

Taxa de participare este de 150 lei și poate fi achitată în contul în lei al societății, deschis la BRD - Sucursala Brătianu, sau direct la Secretariatul SRP, până la data de 07.02.2014.

   
updated
logo
A II-a Conferință Națională De Cancer Pulmonar
si
I a Conferință Națională de Boli Pulmonare Rare

2-4 aprilie 2015, Oradea

Vă invităm să participați la lucrările științifce.

Detalii...
   
logo

...Va rugam sa trimiteti rezumatele lucrarilor voastre pana...

Detalii...