SRP.RO

Societatea Romana de Pneumologie

logo

Pneumoauditorium

Biblioteca audio: "Noutati in pneumologie"
Cele mai noi stiri, comentarii si date din domeniul pneumologiei internaţionale
img

Profesioniștii din domeniul sănătății din organizațiile membre ale Inițiativei 2035-Prima Generație Fără Tutun a României denunță o altă încercare de interferență a industriei tutunului în adoptarea politicilor de sănătate publică prin folosirea de organizații-paravan

Descarca...
Facebook
Twitter PNEUMOLOGIA

Stiri, anunturi

   
logo Detalii...
   

Stimați colegi

Va duc la cunostiinta mesajul Prof Dr Florin Mihaltan privitor la punctul de vedere al Societății Române de Pneumologie, Societății Române de Cardiologie, Fundației Române a Inimii,in legatura cu inițiativele de modificare a Legii pentru Prevenirea si Combaterea Efectelor Produselor Din Tutun (LEGEA NR. 15 / 2016)

Prof.As.Dr.Ruxandra Ulmeanu
Presedintele Societății Române de Pneumologie

Stimati colegi,
Ca urmare a activității comune realizate de SRP si SRC veti gasi la acest link materialele elaborate impreuna legate de șungul drum parcurs de cele doua societati in demersurile pentru realizarea si mentinerea legii actuale antifumat
Un grav atentat la sanatatea natiunii tentativele de modificare a legii nr. 152016 - Legea antifumat
Prof Dr. Florin Mihaltan

logo
   
logo

1970 - 2016

Stimați colegi

Colega noastră, Eugenia Claudia Halic, Gena, nu va mai fi printre noi.

A încetat din viață în ziua de 30 noiembrie 2016, în urma unei suferințe datorate unei afecțiuni împotriva căreia a luptat întreaga ei viață, ca medic.

Seriozitatea, optimismul, încrederea și dăruirea i-au animat întreaga viaţă atât în relaţia cu colegii, cât şi la locul de muncă.

A fost tot timpul un om conştiincios care, ca orice moţ, vorbea puţin dar era pus pe fapte mari.

S-a născut la data de 20 august 1970. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti în anul 1996. A fost rezidentă în Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti în perioada 1997-2002, remarcându-se prin modul în care se implica în activităţile zilnice care îi reveneau în această calitate. În perioada 2002-2011 a activat ca medic pneumolog în cadrul dispensarului Buftea ce aparţine de spitalul ”Dr. Maria Burghele”, iar ulterior, în perioada 2011-2013, la Spitalul de Urgenţă Ilfov. Ultimii ani i-a petrecut ca medic primar pneumolog în cadrul Institutului Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gen. Dr. Aviator Victor Anastasiu” din Bucureşti.

A fost o profesionistă desăvârșită, o colegă minunată de o frumuseţe sufletească excepţională şi cu o modestie rar întâlnită în lumea medicală.

Împărtăşim durerea familiei, Dumnezeu să-i dea odihna veşnică şi să o primească în Împărăţia Sa

Gena, vei fi întotdeauna prezentă în sufletul și mintea noastră!

   
Programul conferintei
   
logo

DEAR FRIENDS AND COLLEAGUES

THE WEBSITE OF THE 4TH EUROPEAN CONGRESS FOR BRONCHOLOGY & INTERVENTIONAL PULMONOLOGY (ECBIP), BELGRADE, APRIL 27-30, 2017 IS NOW OPEN ! WE ARE LOOKING FORWARD TO YOUR PARTICIPATION AND CONTRIBUTION WITH ABSTRACTS

4th ECBIP Website:http://www.ecbip2017.org/

KIND REGARDS AND GREETINGS,

SEMRA BILACEROGLU, MD
PRESIDENT, EABIP & 4TH ECBIP

   
logo

Rezultatele alegerilor pentru functiile de conducere ale sectiunii 9G

de votare a candidaturilor pentru alegerea comitetului director al Sectiunii 9G

Puteti vizualiza rezultatele aici

   
logo

Sunteti interesati de cele mai recente evolutii din Pneumologie?

În 2017, Pneumo Update Europe se va muta la Viena unde, pe parcursul a două zile, experti de renume vor revizui progresele recente în intregul spectru al medicinei pulmonare. Veti interactiona cu colegii, veti schimba informatii și idei, veti obtine noutati - ajutându-vă astfel să oferiti cea mai buna ingrijire pentru pacientii dumneavoastră.

Detalii...
Flyer / Program

   
logo

18 noiembrie 2016: Ziua internationala BPOC

Societatea Română de Pneumologie (SRP) desfăşoară a opta ediţie a campaniei sale, „Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?”

19-20 noiembrie, Parcul Tineretului, Intrarea Sincai

www.desprebpoc.ro

Raport eveniment

   
logo

Detalii...
Comunicat post-eveniment

   
logo

Alegeri pentru functiile de conducere ale sectiunii 9G

Perioada pentru depunerea canditaturilor s-a incheiat.

Lista candidatilor o puteti consulta aici

   
Detalii...
   
logo

Alegeri pentru functiile de conducere ale sectiunii 9G

Va anuntam ca in perioada imediat urmatoare va demara procesul de alegeri pentru functiile de conducere ale Sectiunii 9G (Noua Generatie) a SRP, conform prevederilor statutului Societatii Romane de Pneumologie..

Fiecare Sectiune este coordonata de un comitet format din presedinte si doi membri.

Alegerile pentru aceste functii au loc inainte de conferintele nationale organizate de fiecare sectiune, in sistem on-line. Sistemul de votare va fi similar alegerilor organizate in trecut.

Pentru functiile din Comitetul Sectiunii 9G (Noua Generatie) a SRP perioada de depunere a candidaturilor este intre 27 octombrie – 3 noiembrie 2016, iar perioada de votare este intre 5 noiembrie – 4 decembrie 2016.

Candidaturile celor interesati vor fi trimise pe adresa de mail office@srp.ro, specificand in mail pentru care se candideaza (presedinte Sectiune 9G, membru Comitet Sectiune 9G).

Candidatura va contine un scurt CV, impreuna cu o scrisoare de intentie si o poza.

Toate candidaturile primite pentru functiile de conducere ale fiecarei sectiuni vor fi postate pe pagina de internet a SRP, la sectiunea special dedicata alegerilor si vor putea fi consultate pe intreaga perioada de votare.

   

Societatea Romana de Pneumologie – „Societatea care schimbă Societatea

Ediția 2016 a Congresului Național al Societății Române de Pneumologie a adus în atenția pneumologilor prezenți concepte noi pentru strategia de dezvoltare a Societății din următoarea perioadă.

Desfășurat sub conceptul „Societatea care schimbă Societatea”, Congresul a punctat aportul pe care l-a adus Societatea Română de Pneumologie, atât în dezvoltarea educației medicale continue a specialiştilor, cât şi în îmbunătățirea sănătății comunităţii. Succesul acţiunilor din ultimul deceniu a fost înglobat în materialul „File de istorie: Societatea Română de Pneumologie 2006-2016”, un proiect realizat împreună cu Sănătatea Press Group şi prezentat în cadrul Ceremoniei de Deschidere a Congresului sub deviza „Tu eşti pneumologul care dă valoare Societăţii Române de Pneumologie”.

Drumul ascendent al Societății Române de Pneumologie nu este posibil fără aportul noii generații. Astfel, un alt concept nou lansat în cadrul celui de-al 24-lea Congres al Societății Române de Pneumologie este 9G – Noua generație de Pneumologi, care cu suflul lor modern, deschis și dinamic vor reuși să realizeze parteneriate importante pentru dezvoltarea pneumologiei românești.

Mai multe imagini de la eveniment gasiti aici

   

Programul congresului

Al 24-lea Congres al Societății Române de Pneumologie este creditat cu 16 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România

Fiecare curs pre-Congres organizat în data de 5 octombrie 2016 este creditat cu 3 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România

   

Diagnosticul PID in teritoriu
Dezvoltarea Registrului de Pneumopatii Interstitiale difuze si sarcoidoza

Stimati colegi,

Pentru a facilita diagnosticul PID in teritoriu si pentru a dezvolta Registrul de Pneumopatii Interstitiale difuze si sarcoidoza, va rugam sa ne acordati un minut din timpul d-voastra si sa completati chestionarul privind accesul la investigatiile de inalta performanta specifice acestor efectiuni.

Nu trebuie decat sa selectati linkul de mai jos, care fie se va deschide direct, fie va aparea o fereastra, pe care daca o veti selecta se va deschide chestionarul:

https://docs.google.com/forms/ d/e/ 1FAIpQLSdWUpVBOpsCzpnlQveiZNJI E6aLdFk-hCBQgjpvWqtXwERYtw/ viewform

In cazul in care aveti probleme va rugam contactati pe mail pe Dr Elena Dantes (elena.dantes@gmail.com).

Termenul limita este 20 septembrie 2016

   
logo

Intalnirile romano-engleze

Protocoale in bolile respiratorii

27-29 Octombrie 2016

Detalii si insriere...

   
   
   
   
logo

Alegeri pentru functiile de conducere SRP

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerea functiilor de conducere ale SRP.

Puteti vizualiza lista candidatilor aici

   

Alegeri pentru presedinte membru asociati

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerea presedintelui membrilor asociati s-a incheiat.

Puteti vizualiza lista candidatilor aici

logo
   
   
   
   

Alegeri pentru functiile de conducere SRP

Va anuntam ca in perioada imediat urmatoare va demara procesul de alegeri pentru functiile de conducere ale SRP, conform prevederilor statutului Societatii Romane de Pneumologie.

Alegerea structurilor de conducere ale SRP are loc prin vot electronic pe site-ul web al SRP

Perioada de votare on-line va fi de minim 30 de zile, dupa inchiderea depunerii pe site a candidaturilor, care se face cu cel putin zece zile inainte de inceperea alegerilor.

logo

Prin votul Adunarii Generale a membrilor titulari vor fi alesi uninomial:

 • Presedintele viitor - mandat de doi ani, devine apoi automat Presedinte in exercitiu pentru doi ani si fost Presedinte pentru inca doi ani (in total 6 ani in Consiliul SRP);
 • Vicepresedintele - va inlocui Presedintele in exercitiu daca din motive obiective acesta nu poate fi prezent;
 • Secretarul General - mandat de doi ani, cu posibilitatea unei singure reinnoiri.
 • Trezorier - mandat de patru ani fara posibilitatea reinnoirii; necesita validarea de catre Consiliul SRP dupa primii doi ani
 • Directorul Scolii SRP – mandat de patru ani, fara posibilitatea reinnoirii; necesita validarea de catre Consiliul SRP dupa primii doi ani.
 • Preşedintele Comitetului Stiinţific – mandat de patru ani, fără posibilitatea reînnoirii; necesită validarea de către Consiliul SRP după primii doi ani.
 • Purtatorul de cuvant al SRP - mandat de doi ani, cu posibilitatea unei singure reinnoiri.
 • 2 membri - mandat de doi ani care nu se poate reinnoi.

Prin votul membrilor asociati va fi ales:

 • Presedintele Departamentului Membrilor Afiliati - mandatul este de doi ani, cu posibilitatea unei singure reinnoiri prin alte alegeri.

Perioada de depunere a candidaturilor pentru functiile de mai sus este intre 15- 30 august 2016, iar perioada de votare este intre 1 – 30 septembrie 2016.

Candidaturile celor interesati vor fi trimise pe adresa de mail office@srp.ro, specificand in mail functia pentru care se candideaza (Ex.: Candidatura pentru functia de membru in cadrul Consiliului SRP, Candidaura pentru functia de Secretar General).

Candidatura va contine un scurt CV, impreuna cu o scrisoare de intentie si o poza.

Toate candidaturile primite pentru functiile de conducere vor fi postate pe pagina de internet a SRP, la sectiunea special dedicata alegerilor si vor putea fi consultate pe intreaga perioada de votare.

Votarea se va face in sistem electronic. Un tutorial despre modalitatea de votare este postat si pe site-ul SRP, pentru a putea fi consultat in permanenta.

   
logo

ERS Communications toolkit

As an organisation that is affiliated with ERS, there are several ways you can get involved with ERS activities and also use ERS communication platforms to share your own news. We have developed a detailed document which provides you with a range of tools and useful information for your perusal and dissemination, including:

 • Communications about ERS and the new membership agreement
 • Joining an ERS Assembly and Group
 • Sharing your news on ERS channels
 • Sharing ERS news you on your channels
 • Deliver ERS activities at a national/regional level
 • Deliver scientific and educational activities jointly with ERS
 • Encourage your members to engage with ERS activities
 • Raise awareness of ERS funding and award opportunities for members
 • Contribute to the ERS International Congress
 • Spreading the message of Healthy Lungs for Life
 • Using resources and the patient network of the European Lung Foundation
 • Useful contacts at ERS and ELF
 • Frequently Asked Questions (FAQs)

We will regularly update this document with additional information about the above indicated sections.

The link to download the document:
https://drive.google.com/file/d/0B_zy_ZEVpJTXNzF3cmtEbUVzUnc/view?usp=sharing

   
   
   
   
logo

Congresul Național al Societății Române de Pneumologie

5-8 octombrie 2016, Hotel Alpin, Poiana BrașovIMPORTANT:

 • Termenul limită pentru depunerea rezumatelor pentru prezentari orale a fost prelungit până la data de 31 iulie 2016.
 • Termenul limită pentru înregistrare și achitarea taxei reduse a fost prelungit până la data de 31 iulie 2016
 • Taxe de participare Congres: Medic senior – fara taxa!
 • Taxa de inscriere la Congres poate fi efectuata online pe pagina de internet a Congresului, www.congres-srp.ro, la sectiunea "Inscrieri"
 • Studentii la medicina care au comunicari orale sunt sunt scutiti de taxa de congres

Tratamentul afecţiunilor respiratorii devine tot mai personalizat și implică un număr crescând de specialităţi medicale.

Până acum, un specialist trata O BOALĂ. Trebuie să învăţăm să tratăm împreună, medici din specialităţi particulară și având o anume identitate patologică.

Quo vadis? – drumul se construiește acum.

Vă invităm să îl definim și să îl parcurgem împreună.

Educaţie medicală continuă

Toţi participanţii înscriși vor primi la sfârșitul manifestării un certificat de participare cu menţiunea orelor de Educaţie Medicală Continuă (EMC) cu care va fi creditat Congresul SRP 2016 de către Colegiul Medicilor din România (pentru medici) și Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenţilor Medicali din România (pentru asistenţi).

Rezumate - Comunicări orale http://www.congres-srp.ro/rezumate/

Pentru Comunicări orale, Comitetul ŞtiinŃific invită autorii să-şi prezinte rezumatele spre evaluare şi includere în program. Rezumatele pot fi depuse numai prin sistemul de încărcare online în website-ul Congresului: http://www.congres-srp.ro/rezumate/.

Autorii sunt rugaţi să prezinte rezumate la una din următoarele categorii:

 • Bolile obstructive – astm, BPOC și alte boli obstructive pulmonare
 • Comorbidiăţi asociate bolilor pulmonare
 • Patologie interstiţială; afectarea pulmonară în bolile de sistem
 • Somnologie; Ventilaţie non-invazivă
 • Tuberculoză
 • Varia

Participarea la lucrări se face sub formă de comunicări orale (expunere de 8 minute a lucrarii in format PowerPoint, urmata de 2 minute de discuţii.).

Înregistrare http://www.congres-srp.ro/inscriere/

Participantii și însoţitorii acestora sunt rugaţi să se înregistreze din timp prin completarea formularului de înregistrare on-line disponibil la adresa: http://www.congres-srp.ro/inscriere/

Înregistrarea este obligatorie pentru a putea accesa secŃiunea rezumate şi pentru înscrierea la cursurile pre-Congres, precum şi pentru rezervarea altor servicii (cazare, program social)

Cursuri pre-Congres http://www.congres-srp.ro/cursuri-pre-congres/

Cursurile pre-Congres vor fi organizate miercuri, 5 octombrie 2016. Înregistrarea la cursuri se va face doar on-line din pagina de profil al participantului. Numărul locurilor fiind limitat, admiterea va fi pe principiul “Primul venit, primul servit”. Un participant poate fi înscris la un singur curs organizat în intervalul orar 10-13 și un singur curs în intervalul orar 14-17.

Taxa de înscriere la Cursurile pre-Congres
Medic primar/ de specialitate: 100 lei
Rezident: 50 lei
Medic senior: fără taxă

Taxa de înscriere se achită în contul SocietăŃii Române de Pneumologie: RO74BRDE445SV00161634450, deschis la BRD Sucursala DorobanŃi, CUI 4433929, cu menŃiunea “pentru curs pre-Congres ...”, sau se achită în numerar la Secretariatul SRP.

   

Actiunile Coalitiei Romania Respira
pentru apararea legii 15/2016

In parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Pneumologie, membre ale Coalitia Romania Respira, lanseaza in spatiul virtual o serie de 3 filme educationale cu rolul de a explica si accentua importanta legii de interzicere a fumatului in spatiile publice inchise

logo
   
logo

Alegeri sectiune FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE

Perioada de votare a candidaturilor pentru alegerea comitetului director al sectiunii de FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE s-a incheiat.

Puteti vizualiza rezultatele aici

   

Concurs de intrare la Programul de studii complementare pentru atestat în Somnologie

Lista candidatilor admisi

logo
   
   
img

Vă invităm să participați la al 4-lea Workshop internațional despre sănătatea plămânului ce are ca temă în acest an ”Astmul bronșic și BPOC: Noi paradigme în prevenirea exacerbărilor în bolile respiratorii”.
Evenimentul va avea loc în Budapesta, în perioada 19-21 ianuarie 2017.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesați: http://www.lung-health.org/

   

A XIV-a Conferință INSPIR cu participare internațională

Iași Palatul Culturi
16 – 18 IUNIE 2016

Societatea Română de Pneumologie vă invită să participați la a XIV-a Conferință INSPIR cu participare internațională ce se va desfășura în perioada 16 – 18 iunie 2016 la Palatul Culturii din Iași.

Manifestarea ştiinţifică se adresează atât medicilor pneumologi, inclusiv medici rezidenți, cât şi celor din alte specialităţi conexe.

logo
   
logo

Alegeri sectiune TUBERCULOZA

Perioada de votare pentru alegerea comitetului director al sectiunii de PTUBERCULOZA s-a incheiat.

Puteti vizualiza rezultatele aici

   

Concurs de intrare la Programul de studii complementare pentru atestat în Somnologie

Iată-ne ajunși la cea de-a cincea ediție a concursului de intrare la Programul de studii complementare pentru atestat în Somnologie!

Pregătirea teoretică și practică pentru obținerea atestatului de studii complementare în ”Managementul general al tulburărilor respiratorii din timpul somnului”, cu structură modulară, va fi organizată în fiecare an, iar concursul de intrare la acest program de studii complementare va fi organizat în funcție de numărul de locuri ramase disponibile

logo
   
logo

Alegeri sectiune FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerea comitetului director al sectiunii de FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE s-a incheiat.

Puteti vizualiza lista candidatilor aici

   

Alegeri sectiune FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE

Pentru functiile din Comitetul Secţiunii de FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE a SRP perioada de depunere a candidaturilor este intre 27 aprilie - 7 mai 2016, iar perioada de votare este intre 9 mai - 8 iunie 2016.

Candidaturile celor interesati vor fi trimise pe adresa de mail office@srp.ro, specificand in mail functia pentru care se candideaza (presedinte Sectiune FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE<, membru comitet Sectiune FIZIOPATOLOGIE RESPIRATORIE<). Candidatura va contine un scurt CV, impreuna cu o scrisoare de intentie si o poza.

logo
   
logo

Revista SOMNOLOGIE PEDIATRICA

Asociatia pentru tulburari de somn la copii si adolescenti (ATSCA) este o organizatie non-profit care isi propune in primul rand promovarea atat catre profesionistii din domeniul medical cat si catre publicul larg a problematicii legate de somn la copii si adolescenti

Detalii...

   

Alegeri sectiune TUBERCULOZA

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerea comitetului director al sectiunii de TUBERCULOZA s-a incheiat.

Puteti vizualiza lista candidatilor aici

logo
   
logo

Alegeri sectiune PNEUMOLOGIE PEDIATRICA

Perioada de votare pentru alegerea comitetului director al sectiunii de PNEUMOLOGIE PEDIATRICA s-a incheiat.

Puteti vizualiza rezultatele aici

   

DE CE NU TREBUIE SA FIE MODIFICATA LEGEA NR.15/2016

Sustinuta de 80% din populatia tarii implementarea legii nr. 15/2016 pentru prevenirea si combaterea efectelor produselor din tutun se desfasoara, incepand cu 17 Martie 2016, in mod responsabil, fara incidente notabile. In totala discrepanta cu aceasta realitatea o campanie impotriva acestei Legi a fost declansata de catre o parte a presei. Pe acest fond un grup de Senatori ai Parlamentului Romaniei au depus, recent, amendamente avand drept scop „relaxarea” prevederilor acestei Legi. In opinia Societatilor Romane de Cardiologie (SRC) si Pneumologie (SRP) precum si a Fundatiei Romane a Inimii (FRI) la baza acestei campanii se afla ignorarea adevaratei magnitudini a efectelor devastatoare ale fumatului si a prevederilor Constitutionale referitoare la garantarea dreptului la sanatate. Ca Societati profesionale medicale intens implicate in tratarea victimelor fumatului, SRC, SRP si FRI considera ca este de datoria lor sa aduca la cunostinta opiniei publice punctul lor de vedere care este contrar tentativelor de modificare a Legii nr. 15/2016. Acest material sintetizeaza argumentatia noastra

Cititi punctul de vedere al Societatilor Medicale Profesionale aici sau textul prescurtat aici

APARATI LEGEA ANTIFUMAT - petitie online

   
logo

Alegeri sectiune TUBERCULOZA

Pentru functiile din Comitetul Secţiunii de Tuberculoza a SRP perioada de depunere a candidaturilor este intre 12 - 24 aprilie 2016, iar perioada de votare este intre 26 aprilie - 25 mai 2016.

Candidaturile celor interesati vor fi trimise pe adresa de mail office@srp.ro, specificand in mail functia pentru care se candideaza (presedinte Sectiune Tuberculoza, membru comitet Sectiune Tuberculoza). Candidatura va contine un scurt CV, impreuna cu o scrisoare de intentie si o poza.

   
img Download
   
logo

Va informam de posibilitatea inscrierii in Asociatia Europeana de Bronhologie (EABIP) cu o taxa de numai 20 de euro !!!

In acest fel veti beneficia de toate informatiile si drepturile unui membru al Asociatiei Europene de Bronhologie (EABIP):

 • taxa redusa la congresul european de bronhologie
 • acces la revistele de profil Respiration si JOBIP (Journal of Bronchology and Interventional Pulmonology)

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati:
http://www.eabip.org/the-eabip/membership/

   

ZIUA MONDIALĂ ANTIFUMAT

Impactul legislatiei asupra renuntarii la fumat

31 mai 2016.

Targu Mures, Hotel Continental

Formular inscriere
logo
   
logo

NOBEZ - Prima conferinta nationala care integreaza 17 specialitati medicale

In perioada 15-17 aprilie 2016 va avea loc la Iasi prima conferinta nationala care integreaza 17 specialitati implicate in preventia si managementul obezitatii.

Conferinta cu tema “Abordul multidisciplinar in preventia si managementul obezitatii” se va desfasura in salile Centrului de Conferinte Palas si va reuni colegi din specialitatile medicale implicate in cercetarea, preventia si managementul obezitatii – de la medici specialisti, chirurgi, medici de familie la asistenti medicali, psihologi, nutritionisti sau cercetatori.

Toate informatiile detaliate despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial: http://obezitate.eventernet.ro

   

ERS and ENSP welcome the European Parliament's vote to reject PMI agreement

The European Respiratory Society(ERS) and the European Network for Smoking Prevention (ENSP) welcome this very positive vote and now call on the European Commission to follow this major step forward by not renewing the deal.

Please find attached an official letter from Prof. Carlos Jimenez-Ruiz, Chair of the ERS Tobacco Control Committee and Dr. Francisco Rodriguez Lozano, ENSP President.

Best regards
Marine Faure

logo
   
logo

Alegeri sectiune PNEUMOLOGIE PEDIATRICA

Pentru functiile din Comitetul Secţiunii de Pneumologie Pediatrică a SRP perioada de depunere a candidaturilor este intre 04-18 martie 2016, iar perioada de votare este intre 20 martie - 19 aprilie 2016.

Candidaturile celor interesati vor fi trimise pe adresa de mail office@srp.ro, specificand in mail functia pentru care se candideaza (presedinte Sectiune de Pneumologie Pediatrica, membru comitet Sectiune de Pneumologie Pediatrica). Candidatura va contine un scurt CV, impreuna cu o scrisoare de intentie si o poza.

   

Conferinta

DESPRE FUMAT: DE LA TEORIE...LA PUBLIC

Detalii...
logo


Calendarul enenimentelor anului 2016

   
logo

A VI-A CONFERINTA NATIONALA

DE FIZIOPATOLOGIE

RESPIRATORIE

9-11 iunie 2016
Cluj – Napoca,

Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu
Amfiteatrul Ion Manta

   
   
logo

Congresul Național al Societății Române de Pneumologie

5-8 octombrie 2016, Hotel Alpin, Poiana Brașov

...Congresul va reprezenta o punte între generații. Vom stimula, în primul rând, implicarea tinerilor pneumologi, deoarece crearea noilor generații de specialiști în bolile respiratorii este esențială pentru progresul pneumologiei românești...

   


Enenimentele anului 2016 desfasurate

   
logo

INOVATIVE AND INTERACTIVE COURSE
IN
LUNG AND THORACIC ULTRASONOGRAPHY

Third course & hands on:
Timisoara 3-4 June, 2016

Additional information / registration write at: lavinia.davidescu@yahoo.comlogo

26-28 Mai 2016, Timisoara
Locatie: Hotel NH

www.conferintatb.ro

   
   
img
   
   
logo

a7a Conferinta Nationala de
Pneumologie Pediatrica
cu participare internationala

 

21-23 aprilie 2016

Bucuresti

 

   
   
logo

Conferinta regionala
“De la Empatie la Malpraxis” Editia a III-a

 

14-16 aprilie 2016

Pitesti

 

   
   
logo

Workshop-ul de Ventilatie Neinvaziva
Editia a III-a

 

7-9 aprilie 2016

Hotel Timisoara

 

Detalii/Formular inscriere...

   
logo

Grupul de Lucru pentru Patologia Pleurală

Prima Conferinta Nationala de
PATOLOGIE PLEURALA

24-26 Martie 2016
Targu Mures
Hotel Grand

Detalii...
logo

INOVATIVE AND INTERACTIVE COURSE
IN
LUNG AND THORACIC ULTRASONOGRAPHY

-- REGISTRATION CLOSED --

Second course & hands on:
Cluj Napoca, 5-6 February, 2016

Followed by:
Timisoara

Additional information / registration write at: lavinia.davidescu@yahoo.comDetails...
Registration form 5-6 feb 2016.doc
Educational Material.pdf
Summary of part one held in Oradea, 10th-11th July 2015.pdf