Mobirise

Prof. Dr. Emilia Crisan

1956 - 2018

S-a stins din viață Prof. Dr Emilia Crișan, fiică, soție, mamă și bunică iubită. Colega noastră Emilia Crișan s-a născut la București în 07.01.1956. A parcurs toate treptele ascensiunii profesionale urmând cursurile liceului “Gheorghe Șincai” din Bucuresti, Facultatea de Medicină Generală din București în perioada 1975-1981 ,stagiatura și secundariatul in spitale din București, in această perioadă luînd și primul contact cu Institutul de Pneumoftiziologie în calitate de medic secundar.

In perioada 1984-1988 a lucrat ca medic de medicină generală la Circa rurală Todirești. Din mai 1988 a ocupat prin concurs postul de cercetător in Institutul de Pneumologie “Marius Nasta”. Viața sa profesională a fost dedicată Institutului intr-o maniera exceptionala, Serviciului de Bronhologie, unde a activat initial ca membru în echipa de cercetare, ulterior din anul 1997, conducand acest serviciu cu devotament si profesionalism desavarsit. A parcurs toate etapele ascensiunii profesionale, ajungând cercetător gradul III în 1995, medic primar în 1997, cercetator stiintific gradul II în 1998, cercetător gradul I din 2005 și medic coordonator al Serviciului de Bronhologie al Institutului de Pneumologie « Profesor Doctor Marius Nasta » București din 1997. Din 2004 a obtinut titlul de Doctor în medicină cu lucrarea « Aportul tehnicilor de endoscopie bronșica în precizarea diagnosticului, stadializarea și urmărirea posterapeutică a cancerului pulmonar”. Activitatea medicală a fost îmbinată cu dărnicie și dăruire cu cea de membră a Societății Române de Pneumologie, fiind prima Președintă a Secțiunii de Bronhologie, secțiune înființată în 2002, Președintă a Conferințelor Nationale de Bronhologie și ulterior, din 2006, membră în Comitetul de Conducere al Societății Române de de Pneumologie. A avut o participare complexa la congresele naționale și internationale, la organizarea congreselor naționale dedicând timp atât activităților didactice cât și autoperfecționării, prin participări la cursuri de specializare in străinătate, prin promovarea tehnicilor de bronhoscopie interventionala în premieră pentru România – in anul 2003 Emilia Crisan a montat in Institut primul stent endobronsic ! Din 2006 a fost numita Director Medical al Institutului de Pneumologie « Profesor Doctor Marius Nasta » București remarcându-se prin munca enormă depusă pentru ca activitatea acestui for național să se desfășoare în condiții bune. Din 16.09.2008, obținând titlul de Profesor Asociat în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Craiova, a găsit timpul necesar pe care il impunea această nouă funcție de a îndruma activitățile studenților, rezidenților și doctoranzilor.
Omul Emilia Crișan a fost o personalitate unica a Bronhologiei românești, deschizătoare de drumuri în tehnicile moderne ale investigației bronhologice, un profesionist desavarsit, ctitor neobosit al Scolii de Bronhologie din Romania, exceptional ca daruire si pregatire. Emilia Crisan a inchinat 30 de ani din viață activităților din Institutul Marius Nasta contribuind astfel intr-o maniera unica la progresul acestui centru național de diagnostic și tratament cu vocație de formare a noilor specialiști.
A fost port-drapel al devotamentului profesional.
A trecut în eternitate o personalitate a lumii bronhologice românești, o colegă desăvârșită, o formatoare și creatoare a școlii de bronhologie românesti.
Prietena unica, un om cum putini au fost si vor fi in aceasta lume. Si, mai presus de toate, mama, sotie si bunica pentru care intreaga ratiune de a fi incepea si se finaliza cu fundamentul FAMILIEI. O familie mare, complexa, frumoasa, devotata . O familie adunata in jurul Emiliei de la mic la mare mereu, de cand i-a facut si i-a crescut pe fiecare in parte. Aceasta familie unica a fost adunata toata in jurul Emiliei intotdeauna – asa cum ii placea si cum isi dorea in fiecare moment! Familia Crisan a fost langa ea in acest an cumplit de greu, a fost langa ea toata -de la mic la mare- cand a trecut Dincolo, la Dumnezeu.
Cei care o cunosc nu o vor uita niciodată: optimismul, zâmbetul cald și cuvintele înțelepte cu care îi întâmpina vor fi prezente in sufletul lor. Va fi regretată de toţi cei care i-au cunoscut şi apreciat munca, dăruirea şi omenia. Odihnească-se în pace!

Emi, te vom purta in suflet pentru totdeauna, vei trai vesnic prin tot ceea ce ai cladit zi de zi de zi.

Societatea Romana de Pnemologie
Colectivul Clinicii de Pneumologie din Timişoara îşi exprimă durerea față de desparțirea definitiva şi prematura de Dna Prof.Dr. Emilia Crisan, distinsa si discreta colega, personalitate in campul Pneumologiei Romanesti. Adanci condoleante familiei si tuturor celor aproiati
Adresa

Sos. Viilor nr 90                  
Bucuresti, Romania

Contact

Email: office@srp.ro 
Phone: +4021 337 4460
Fax: +4021 337 4460